Zanimanje kuhara vrlo je traženo zanimanje u Hrvatskoj. Kroz školovanje koje traje 3 školske godine, učenici će naučiti pripremati sve vrste toplih i hladnih jela, jela po narudžbi i gotovih jela. Tijekom školovanja učenicima se pruža prilika stipendiranja i osiguranog posla nakon završetka školovanja. Školovanje završava izradom i obranom završnog rada nakon kojeg se stječe zvanje KUHAR. Nakon završetka školovanja te dovoljno radnog staža kuhar može polagati majstorski ispit koji mu je potreban za otvaranje vlastitog restorana.

Kroz školovanje za kuhara učenik će:
- steći osnove profesionalnoga obrazovanja na temelju kojega je moguć daljnji osobni razvoj u struci,
- upoznati atraktivnost i važnost zanimanja kuhar u ugostiteljskoj djelatnosti,
- upoznati opasnosti na radu te propise o radu na siguran način,
- planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih jela uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika,
- razviti i primjenjivati osobine kuhara (imidž),
- upoznati opremu kuhinje (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar, posuđe i sl.),
- dužnosti kuhara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja,
- upoznati i znati primijeniti različitu pisanu dokumentaciju – recepte i dr. – jelovnik, menija (jednostavni i prošireni),
- naučiti pripremati jela u ugostiteljskim objektima,
- upoznati običaje pojedinih naroda i njihova nacionalna jela,
- upoznati svojstva hranjivih tvari i njihov značaj u prehrani,
- upoznati namirnice biljnog i životinjskog podrijetla, načine čuvanja, skladištenja, konzerviranja, prerade i njihove prerađevine.

Što učenik nauči kroz pojedinu šk. godinu:
Učenike prvih razreda upoznajemo s osnovama kuharstva, tj. pripremom osnove jela te karakteristikama hladnih predjela, juha, toplih predjela, priloga, variva i jednostavnih desertnih jela.
Učenike drugih razreda upoznajemo sa pripremom receptura i načinom gotovljenja jela od hladnih predjela, juha, toplih predjela, jela po narudžbi, gotovih jela, garnitura, prilog, variva i desertnih jela.
Učenike trećih razreda upoznajemo sa pripremom jela, sastavljanjem i pisanjem menija i jelovnika te njegovim gotovljenjem u jelo i dogotovljavanjem jela kod stola gosta, flambiranjem slatkih i slanih jela te pripremom raznih desertnih jela. Školovanje završava izradom i obranom završnog rada.

Dosadašnja postignuća naših učenika na natjecanjima:
- Državno natjecanje Gastro u Malom Lošinju
- disciplina: pripremanje menija – 4. MJESTO
- Državno natjecanje WorldSkills Croatia u Zagrebu
- disciplina: pripremanje menija – 2. MJESTO

S učenicima 1., 2., 3. razreda sudjeluje se u raznim projektima unutar kojih se održavaju razne radionice:
- RCK-VirtuOS – tradicionalna francuska jela, „sous vide“
- LAG -zapadna Slavonija – „okusi tradicije“ – pripreme slatkih i slanih jela za izdavanje kuharice
- Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati – priprema jednostavnih jela od viška hrane
” Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jedan dan u svom životu! ” Konfucije
