Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška

Radionica: Kotányi začini

„U našoj školi organizirana je edukativna i kreativna radionica „Mala škola začina“ u suradnji s Kotányi začinima, namijenjena kuharima. Tijekom radionice, učenici su imali priliku saznati više o podrijetlu, vrstama i značaju začina u svakodnevnoj prehrani. Kroz zanimljivu prezentaciju i interaktivne aktivnosti, otkrili su kako začini doprinose ne samo ukusu, već i zdravlju.
Uz vodstvo stručnjaka (Matija Bagur Koljatić, Dražen Busjak) učenici su sudjelovali u praktičnom dijelu radionice gdje su pravili jednostavne recepte koristeći Kotányi začine:
-Chili con carne
-Pileći curry s ananasom i jabukama by Stevo Karapandža
Radionica je bila iskustvo koje je učenicima pružilo nova znanja, praktične vještine i priliku za druženje i timski rad. Zahvaljujemo Kotányi timu na podršci i zajedničkom doprinosu edukaciji naših učenika!“
Stručni učitelji Josip Pejanić i Damir Vlainić

Skip to content