Radionica Podravke s učenicima 3.H razreda
„Dana 13. ožujka 2025. u našoj školi učenici 3.H razreda, smjera kuhar, sudjelovali su u stručnoj kulinarskoj radionici u suradnji s renomiranom tvrtkom Podravka. Cilj ove radionice bio je unaprijediti praktična znanja i vještine naših mladih kuhara te im pružiti uvid u moderne kulinarske tehnike i profesionalne standarde ugostiteljstva.
Pod vodstvom stručnjaka iz Podravke, učenici su imali priliku raditi s namirnicama i proizvodima, učiti o pravilnom kombiniranju okusa te primjenjivati inovativne metode u pripremi jela. Osim teorijskog dijela, radionica je bila interaktivna i praktična – učenici su sudjelovali u pripremi različitih jela, razvijali kreativnost i usavršavali svoje kuharske tehnike.
Ovakve suradnje izuzetno su važne jer učenicima omogućuju da stečeno znanje iz školskih klupa primijene u stvarnim profesionalnim uvjetima, uče od iskusnih stručnjaka te se bolje pripreme za buduću karijeru u gastronomiji.
Veliko hvala Podravki na podršci, trudu i znanju koje su podijelili s našim učenicima! Radujemo se budućim suradnjama i novim izazovima.“
Strukovni učitelj Damir Vlainić
